Į Vilnių atvykęs studentas teigia nesuprantąs, kodėl jaunimas emigruoja

Iš Mažeikių į Vilnių studijuoti atvykęs Donatas teigia, jog sostinė jam paliko išties didelį įspūdį. Čia gyvena jo krikštatėviai, todėl kartais vaikinas lankydavosi sostinėje. Visgi, pasak Donato detaliau su miestu jis susipažino tik studijuodamas.

Vilniaus Gedimino technikos Universiteto (VGTU) transporto inžinerijos specialybės pirmakursis tvirtina, jog Vilnius turi viską, ko reikia didmiesčiui. Vaikinas pripažįsta, jog anksčiau pats svarstė emigruoti, tačiau dabar mato, kad puikių dalykų galima rasti ir Lietuvoje.

Apie emigraciją nebegalvotų

Pasak Donato, jis visuomet manė, jog žmonės palieka šalį dėl to, jog ieško geresnio gyvenimo ne tik finansiškai. Vaikinas manė, jog užsienio miestai gali pasiūlyti didesnį pramogų kiekį, veiklų įvairovę. Visgi, Vilniuje jis rado tai, ko nesitikėjo.

„Kai augau Mažeikiuose, tai žinoma, gal kartais trūkdavo aktyvesnės veiklos. Tai nėra mūsų miesto bėda, taip, manau, yra visuose mažesniuose miestuose ir ne tik Lietuvoje. Tiesiog aš niekuomet nebuvau gyvenęs Vilniuje ar Kaune, toje pačioje Klaipėdoje po „centrą“ vaikščiojau tik kelis kartus, tai kažkaip galvojau, kad gal ir čia tų veiklų trūksta“, - prisipažino Donatas.

„Visgi, kai pagyvenau, tai matau, kad Lietuvoje tikrai galima laimingai ir pilnavertiškai gyventi. Man pinigai nėra didelė vertybė, suprantu, kad gal dirbant tą patį darbą Vokietijoje gausi daugiau, nei Lietuvoje, bet svarbu, kad pinigų būtų, o nėra taip, kad čia būtų neįmanoma rasti darbą. O pramogų, veiklų, tikrai čia yra pilna“, - mintimis dalinosi mažeikiškis.

Sužavėjo restoranų gausa ir naktinis gyvenimas

Donato teigimu, jam sostinėje ypatingai patinka tai, jog galima rasti įvairiausių šalių maisto. Vilniuje yra daugybė restoranų, kurie gali pateikti, pavyzdžiui, indų virtuvės patiekalus – gimtajame mieste jaunuolis to nebuvo matęs.

„Nėra taip, kad kasdien valgyčiau kavinėse, tai brangu. Bet čia aš galiu kaip per filmus, kai jau susiruošiu, nueiti praktiškai ko tik noriu. Man tie, kurie Vilniuje ir augo, sako, kad čia nėra kur eiti, o aš kaip tik matau labai daug vietų, ragavau daug skirtingo maisto ir man tai labai patinka“, - sakė Donatas.

Vyras negailėjo komplimentų ir Vilniaus naktiniam gyvenimui. Pasak jo, čia net viduryje savaitės miestas „gyvas“.

„Jaučiuosi kaip vakarietis, vakare išėjęs į miesto centrą. Daug barų, naktinių klubų, kavinių. Aš netgi išbandžiau kazino. Čia tikrai gali gauti įdomių patirčių“, - kalbėjo mažeikiškis.

Ragins likti ir kitus

Donatas tikina, kad jaunesnius savo bičiulius ragins likti ir savo ateitį kurti Lietuvoje. Vaikinas tvirtina, kad kai kurie jaunuoliai be reikalo nusivilia savo valstybe anksčiau laiko.

„Tikrai raginsiu savo draugus, kurie dar mokosi mokykloje, gyvenime neskubėti. Žinote, bendrai gyventi užsienyje tikrai nėra blogai, bet mano nuomone, reikia kurti ir kažkokią vertę. Dabar du mano draugai galvojo studijuoti Vilniuje, bet pasirinko ne tai, o darbą fabrike Olandijoje. Ten jie uždirba pinigus, bet nekuria vertės, nesimoko, netobulėja kaip žmonės. Lengvi pinigai nėra išeitis“, - pokalbį baigė Donatas.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode